Duurzaamheid en MVO zijn de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen binnen onze samenleving. Binnen VLS zijn we ook steeds bewuster geworden van het belang van deze onderwerpen en onze rol daarin. We beseffen ons dat er in de relatiegeschenkenbranche nog veel winst te behalen is op het gebied van duurzaamheid en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Om een stap in de goede richting te zetten, hebben wij de afgelopen maanden het assessment van EcoVadis doorlopen. We zijn erg trots om te kunnen vermelden dat we dit assessment hebben afgerond met een bronzen medaille.

Wat is EcoVadis?

EcoVadis staat bekend als ’s werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen. Wereldwijd heeft EcoVadis meer dan 90.000 bedrijven beoordeeld. De methodologie die EcoVadis hiervoor gebruikt is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen zoals het Global Compact van de VN en de ISO 26000. Praktisch gezien worden er bij een assessment van EcoVadis vier verschillende thema’s behandeld:

  • Milieu
  • Arbeids- en mensenrechten
  • Ethiek
  • Duurzame inkoop

VLS is enorm trots op de Bronze-certificering van Ecovadisde meest betrouwbare duurzaamheidsscores ter wereldHet succes dat we in een paar maanden hebben gerealiseerd, getuigt van onze toewijding aan duurzaamheid. Omdat we aan het begin staan van onze duurzaamheidsreis, willen we nu handelen en onze maatschappelijke en milieuprestaties verbeteren.