De waarborging van de veiligheid van de medewerkers is voor VLS erg van belang. Om dit te kunnen waarborgen is het noodzakelijk om de bewustwording en de belangen van veiligheid voorop te stellen. Wij als VLS zijn er ook van bewust dat wij de veiligheid moeten garanderen voor onze medewerkers. Wij beseffen ons ook dat hier nog winst in te behalen valt. Om een stap in de goede richting te zetten is VLS al een aantal jaren gecertificeerd voor de ‘Safety Culture Ladder’.

Wat is de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder (SCL) is een instrument om het veiligheidsbewustzijn bij bedrijven te meten. Er zijn 5 treden van veiligheidsbewustzijn niveaus. Hoe hoger op de treden van de ladder, hoe beter het is gesteld met het veiligheidsbewustzijn. Veiligheid gaat verder dan regels en eisen. Het moet dagelijks terugkomen in cultuur, houding en gedrag. De SCL stimuleert bedrijven en hun leveranciers om bewust veilig en gezond te werken. Voor meer informatie over SCL kunt u hier terecht.

Het behaalde resultaat van VLS.

VLS kan met trots mededelen dat de jaarlijkse audit van onze CI partner KIWA dit jaar opnieuw met een positief resultaat is doorlopen. VLS bevindt zich nu op trede 2. Dit is in een prima resultaat. Het succes wat wij in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd met het oog op veiligheid, getuigd van onze toewijding aan veiligheid. VLS staat ook zeker open voor de groeimogelijkheden, en zal in de nabije toekomst verder gaan met de waarborging van de veiligheid van medewerkers.