Hoe functioneert de schoonmaakbranche in een 1,5 meter-economie 

Het Coronavirus heeft Nederland en de economie van Nederland in een greep. Stap voor stap worden er versoepelingen aangebracht en kunnen langzamerhand kantoorpanden en winkels weer volledig open. Dit allemaal wel met een gepaste afstand van 1,5 meter naar elkaar.
1,5 meter samenleving en schoonmaak
Hygiëne is belangrijker geworden dan ooit tevoren. De recente ontwikkelingen rond het Coronavirus hebben dat voor een ieder zeer duidelijk gemaakt. De noodzaak om hygiëne binnen uw organisatie goed geregeld te hebben maakt de huidige situatie wederom zeer duidelijk, hierbij maken wij ons allemaal op voor de nieuwe 1,5 meter economie. Een 1,5 meter samenleving waarin hygiëne een prominente rol heeft. VLS heeft volgens de huidige RIVM richtlijnen een 1,5 meter schoonmaakplan ontwikkeld welk toepasbaar is op elke facilitaire dienst binnen iedere organisatie.
Als werkgever wilt u uw werknemers een veilige werkomgeving bieden. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt om hun gezondheid in de Coronapandemie. Gelukkig kunt u maatregelen treffen om verspreiding van het virus te voorkomen of te beperken. Een goede voorbereiding en een duidelijk plan zijn hierbij van groot belang.
Schoonmaak en hygiëne
Hygiëne is erg belangrijk. Het coronavirus kan zich via ogen, neus en mond verspreiden. Vertel uw werknemers dus dat ze deze zo min mogelijk aanraken. Gebruik ook uitsluitend papieren hand- en zakdoeken. Zorg er voor dat u en uw collega’s regelmatig de handen wassen. Eventueel kunt u op de toiletten dispensers neerzetten met een desinfecteermiddel of deze aan medewerkers uitdelen voor op de werkplek. Dit desinfecteermiddel kunt u bij ons bestellen. Verwijder zoveel mogelijk alle magazines, kranten etc. uit wachtkamers en andere ruimtes en wij adviseren om deze ruimtes met een hogere frequentie te laten reinigen.
Contactmomenten
Door oppervlakken die vaak met de handen door verschillende mensen worden aangeraakt dagelijks schoon te maken, wordt de kans op besmetting zo klein mogelijk. Voorbeelden van dergelijke oppervlakken zijn: gootstenen; handgrepen; leuningen; telefoons; kranen; licht- en liftknoppen; zeephouders; balies. Ook toetsenborden van computers zijn bronnen van ziektekiemen en kunnen door ons hygiënische worden gereinigd.
wenst u meer informatie over dieptereiniging op kantoor klik dan hier.

 

Meer nieuws: