5 aandachtspunten bij schoonmaak trappenhuis of galerij

Om ervoor te zorgen dat gebruikers zich in een trappenhuis prettig voelen en om slijtage en schade aan materialen en inventaris te voorkomen, is frequente schoonmaak noodzakelijk. Zeker in tijden van Corona is een goede reiniging zeer belangrijk voor het behoudt van hygiëne. Hieronder zijn 5 tips beschreven die bijdragen aan de bestrijding van Corona en het behoudt van uw trappenhuis.
1. Goede voorbereiding
Meestal gaat een specialist van VLS Multiservice op pad met een bedrijfsauto vol middelen en materialen. De auto is veelal de werkkast. Trappenhuisreiniging begint daarom met een goede voorbereiding en planning, want wanneer je een (hulp)middel vergeten bent, kun je dit niet even snel ophalen.
2. Vier vragen
De specialist van VLS Multiservice  moet dus ook veel verstand hebben van reinigingsmiddelen om deze te kunnen afstemmen op de vervuiling en het betreffende afwerkmateriaal. Om dit te bepalen stelt de schoonmaker zichzelf steeds vier vragen. Wat moet ik verwijderen? Waarop zit het vuil? Waarmee ga ik reinigen? Waar ga ik reinigen?
3. Veiligheid
Veilig werken is vanzelfsprekend zeer belangrijk. Bewoners of medewerkers weten vaak wel dat de schoonmaakmedewerker aanwezig is, maar er moeten te allen tijde veiligheidsborden geplaatst worden. De specialist van VLS draagt veiligheidsschoenen, zorgt dat zijn hulpmaterialen veilig en gekeurd zijn en dat zijn auto goed onderhouden is.
4. Klantvriendelijkheid
Trappenhuizen worden door de bewoners gebruikt. Dit is van invloed op de uitvoering van de werkzaamheden. Ruimtes kunnen bijvoorbeeld bezet zijn door planten, inloopmatten, rollators en dergelijke. De specialist van VLS  zal in eerste instantie om de objecten heen schoonmaken, maar hij kan wel met de betreffende bewoner overleggen of bepaalde objecten voortaan even weggehaald kunnen worden. Communicatie en klantvriendelijkheid spelen dus ook een belangrijke rol.
5. Netjes achterlaten
De specialist van VLS laat het trappenhuis en de trap(pen) vanzelfsprekend netjes achter. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de traptreden vrij zijn van lekstrepen. Ook de bijbehorende kelderboxen van het object worden netjes geveegd en periodiek geschrobd.
VLS Multiservice voert de specialistische reiniging uit met vakkundige mensen. Echte professionals die doordachte technieken toepassen. Juist omdat de meeste onderdelen van dit werk om vakmanschap en specialisme vragen, besteden wij veel aandacht aan instructie en opleiding. VLS Multiservice is dus uw specialist in de complexere dienstverlening waarbij onze mobiele units met ervaren vakmensen 24/7 tot uw beschikking staan. VLS beschikt over het certificaat VCA en is daardoor ook de juiste partner voor industriële projecten. Veiligheid, gezondheid en milieu staan voorop.