Nieuws


Duurzaam schoonmaken een utopie?

27 aug 2017


Een belangrijk onderdeel van contracten binnen de zorgsector is participatie. Onze opdrachtgevers binnen de zorg vragen nadrukkelijk om inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door samenwerking met sociale ondernemingen geeft VLS invulling aan deze wens. VLS zorgt met een jobcoach voor de begeleiding van de betrokken medewerkers. VLS blijft eindverantwoordelijk voor de schoonmaakkwaliteit van onze opdrachtgevers. Deze opzet van participatie biedt ook mogelijkheden voor cliënten van onze opdrachtgevers die zich binnen de schoonmaak willen ontwikkelen.

VLS streeft naar zinvol en betaald werk voor mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze opdrachtgevers willen hier graag een voorbeeld in zijn. Prachtig is dat juist door deze vormen van samenwerking goede kwaliteit hand in hand gaat met participatie, gastvrijheid en duurzaamheid. VLS trots op het feit dat we zo ook onze bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de zorgsector met de hospitality gedachte.

Stageplekken

Om participaties verder invulling te geven biedt VLS ook stageplekken aan voor LVG-jongeren. Deze stageplekken hebben als doel om werkervaring op te doen en door te groeien naar een functie bij VLS of een van onze bedrijfsonderdelen, opdrachtgevers of zelfs leveranciers.

Gastvrij

Hospitality is een speerpunt binnen de vele zorgcontracten. De in gastvrijheid opgeleide medewerkers van VLS dragen bij aan een gastvrije beleving van de woon-en werkomgeving voor de cliënten, de bezoekers en de medewerkers van onze opdrachtgevers.

Gebruik middelen en materialen

VLS en haar relaties in de zorgsector hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom worden de schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd met de meest milieuvriendelijke middelen. Alle middelen hebben het ECO label en zijn volledig biologisch afbreekbaar binnen 48 uur.
 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?