Nieuws


Schoonmaakcongres: ''goed schoon voorkomt veel ellende''

13 jun 2017


Ten overstaande van negentig belangstellenden uit de zorg en de schoonmaak, hield zorginstelling ’s Heeren Loo donderdag 8 juni in Apeldoorn een uniek congres over schoonmaak. “Goed schoon voorkomt veel ellende.”

VLS is sinds januari 2015 de trotse schoonmaakpartner op de locatie Westerhonk voor de ’s Heeren Loo Zorggroep in Monster. Gastvrijheid is een speerpunt in dit contract. De in gastvrijheid opgeleide medewerkers van VLS dragen bij aan een unieke beleving van de woon-en werkomgeving voor de cliënten, de bezoekers en de medewerkers van ’s Heeren Loo.


Synergie


Ook is er in dit contract gekozen voor een unieke samenwerking tussen leverancier Haag-Clean, VLS en de ’s Heeren Loo Zorggroep. Door een constante focus op de pijlers Zorg, Hygiëne en Veiligheid is er een programma met elkaar ontwikkeld waarbij Ecologische producten, materiaal en werkprogramma’s op de locatie in Monster optimaal op elkaar zijn afgestemd met een transparante interne controle.

Linda van der Meij, teammanager Ontwikkeling bij ‘s Heeren Loo, is projectleider van dit schoonmaakcongres. “Het idee is ontstaan op een tweedaagse van het management van de afdeling Facilitair in het najaar van 2016. Daar zijn we vooral bezig geweest met ontwikkelingen in zorg en de gevolgen daarvan voor de ondersteuning, zoals facilitair. Onderwerp daar was onder andere innovatie in het facilitaire vak.” Daar trokken ze de conclusie dat er binnen de zorg weinig ruimte wordt gemaakt voor innovatie. “Terwijl dat ons en de zorg enorm kan helpen.”


Samenwerken in schoonmaak is als een puzzel


Een andere workshop werd gegeven door Berry Helmes van schoonmaakgroothandel Haagclean. Hij vertelde hoe samenwerking bij ’s Heeren Loo tussen onder andere Haagclean, schoonmaakbedrijf VLS en de medewerkers van de zorginstelling had geleid tot een betere kwaliteit van de hygiëne en de schoonmaak. “Die samenwerking is als een puzzel waarvan de stukjes in elkaar moeten vallen.” Hij noemde daarbij opleiden van schoonmaakmedewerkers essentieel. Dat was in het geval van ’s Heeren Loo en VLS gebeurd door Perfect Plan. Hij riep ook op om in schoonmaakmaterialen te investeren. “Ga voor kwaliteit. Als voorbeeld: als je gaat voor resultaatgerichte schoonmaak, moet je dus ook een complete werkwagen hebben ingericht. Daarbij denk je wellicht: heb ik alles wel nodig? Maar als je een spinnenrag ziet, is dat een verstorend element. En dus heb je als schoonmaker een uitschuifsysteem nodig om dat weg te halen.”Hier is een mooie promofilm van gemaakt waarbij bovenvermelde facetten duidelijk worden uitgelicht.
 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?