Nieuws


Minder hospitality, meer technische schoonmaak in de zorgsector?

29 aug 2017


Bezuinigingen

Eén van de grootste oorzaken dat ‘hygiëne’ in het rapport van IGZ een onvoldoende behaalt, zijn de bezuinigingen waar de zorgsector mee te kampen heeft. De bezuinigingen in de zorg raken nu eenmaal de kosten van de schoonmaak. Kwaliteit en geld gaan hand in hand. Vaak wordt er bezuinigd op kosten waardoor de kwaliteit terugloopt. Tegelijkertijd wordt de standaard vaak niet aangepast en komt er dus druk op de kwaliteit te liggen. Als je dat als organisatie niet meer kunt, moet je jezelf achter de oren krabben. Veilige patiëntzorg is cruciaal.

In de spiegel kijken

Volgens het onderzoek moeten naast de schoonmaakbedrijven ook sommige zorgorganisaties zichzelf in de spiegel kijken als het om schoonmaken en hygiëne gaat. Een aantal zorgorganisaties die de schoonmaak in eigen beheer uitvoeren, hebben het soms niet goed voor elkaar. In een aantal gevallen ontbreekt de visie of beleid op het gebied van hygiëne. Bij eigen beheer ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk primair bij de zorgorganisaties. Bij uitbesteden is de schoonmaakdienstverlener verantwoordelijk. In dat geval zoekt de zorg naar de benodigde expertise. De VLS Groep adviseert veel zorginstellingen in deze vraagstukken en draagt ook veelal zorg voor de juiste oplossing. 

Aanbesteden en vakmanschap

Om de kwaliteit van de schoonmaak in de zorg weer te laten stijgen, pleit VLS ervoor dat bij het aanbesteden van schoonmaak, de technische kwaliteit weer bovenaan de agenda komt naast een duidelijke rol en agenda voor het aspect hospitality.

VLS Zorgbewust

VLS ontzorgt met scherpe schoonmaakdienstverlening. Wij zijn ervaren met schoonmaak op diverse locaties voor diverse doelgroepen. Van revalidatie tot dementie en van ouderen tot mensen die psychische hulp nodig hebben. Naast reguliere schoonmaak bieden we services aan en rondom het bed. Onze kwaliteit en hospitality maken het verschil. Wij denken proactief mee over verbeteringen, een totaalpakket aan diensten en contractmanagement.


 
« Terug
 
VLS Barometer

De VLS Barometer is een kwaliteitsmeetinstrument speciaal ontwikkeld voor onze bestaande klanten. Mocht u nog geen klant zijn van VLS dan kunt u deze als kwaliteitscriterium gebruiken.

Interesse? Vul dan de VLS Barometer hier in.

VLS on tour
Schoonmaakpoll

Wat vindt u na het schoonmaken belangrijk?